Ce trebuie sa stie femeile?

Cancerul de san transmis ereditar reprezinta aproximativ 5 pana la 10% dintre toate tipurile de cancer.
Femeile care mostenesc genele specifice cancerului de san au un risc crescut de a dezvolta aceasta afectiune.
In fiecare an, cancerul de san este responsabil de 77.000 dedecese in Europa, dintre care 40% la femeile sub 65 de ani.
La fiecare doua minute, in lume o femeie moare de cancer de col uterin.
Cancerul de col uterin este o amenintare reala, dar nu e o fatalitate. Sa il previi e intotdeauna mai usor decat sa il tratezi.
Stiati ca?

Peste 66% din noile cazuri de cancer depistate in 2005 apar la femei cu varste intre 35 si 55 de ani si aproximativ 70% dintre decesele cauzate de cancerul de col uterin se inregistreaza la femeile cu varste intre 45 si 70 de ani.

Centrul de Diagnostic Renaşterea
Fundaţia Renaşterea, în parteneriat cu Policlinica cu plata nr 3 din Bucureşti, a inaugurat în noiembrie 2003, Centrul de Diagnostic RENAŞTEREA. Centrul are o puternică valoare socială, fiind dedicat în special femeilor cu posibilităţi materiale reduse şi/sau fără asigurare medicală şi este dotat cu aparatură medicală de ultima generaţie.

Misiunea acestui Centru este de a furniza consultaţii şi mamografii pentru detectarea cancerului de sân şi de a dezvolta un program de depistare precoce a acestei maladii.

Centrul de Diagnostic Renaşterea beneficiază de experienţă unor binecunoscuţi medici oncologi şi radiologi. Statisticile rezultate în perioada noiembrie 2003 - martie 2012  vorbesc de la sine şi satisfac pe deplin eforturile de educare şi conştientizare depuse de Fundaţie: au fost investigate peste 27.389 de femei din Bucureşti şi din ţară, s-au făcut 24.139 de mamografii, 13.413 ecografii, 26.888 de consultatii si  2.708 de persoane au fost depistate cu cancer.

Programari pentru consultaţii se fac telefonic, la numărul 021.335.68.71, de luni până vineri între orele 09.00-17.00
Programul de lucru cu medicii este de luni pana vineri intre orele 15:00-17:00 (pana la efectuarea tuturor consultatiilor).
Adresa Centrului: Calea Şerban Vodă, numărul 211, sector 4, Bucureşti.